PokreTTango
OnLine program, više na . #budiogovoran

Zapleši kao nikada do sada, vježbaj i druži se uz PokreTTango tango4all  by Jelena Somogyi

👑 Za ovaj program potrebana, potreban si samo TI.

🏆Pridruži nam se i postani dio prvog profesionalnog Hrvatskog ansambla argentinskog tanga.

🔮 Zagrli svijet. Proputuj svojim pokretima i mislima. 

Grupna plesna rekreacija bazirana na pokretima argentinskog tanga.

☀️Za sve uzraste željne njegovog upoznavanja i otkrivanja tajni. 

 

Prijavi se za učenje online, na otovorenom ili/i dvoransko. Krećemo čim pandemiji pokažemo zube svojim odgovornim ponašanjem što i jesmo te ćemo nastavit u tom smjeru.

Novost uvode se jutarnji termini utorak i četvrtak 8:30 - 10:00 za koji se skupljaju rezervacije i prijave. Mjesto održavanja na lokaciji Kvaternikov trg. Ukupan broj polaznika 4. O vaš brzini ovisi njihov početak.  

Raspored održavanja aktivnih termina:

- ponedjeljak 20:00 - 21:30 i petak 18:00 - 19:30, početni stupanj

- utorak i petak 20:00 - 21:30, srednji stupanj

PokreTTango na špicama program je otvoren za prijave. Održavanje nakon redovitog termina.

Mogućnost polaženja programa na mjesečnoj bazi, jedno dnevna korisnička članarina (drop in) ili nas pronađite na Ponudi dana.

Održavanje redovitih sati u Ante Kovačićeva 4 , Zagreb.

Prijave omogućuju čuvanje mjesta do određenog trenutka. Upis uz uplatu osigurava vaše mjesto i termin.

Institut argentinskog tanga LiberTango by Jelena Somogyi
Besplatne plesne radionice inovativne by Jelena Somogyi maestra argentinskog tanga

PokreTTango je inovativni grupni plesni program osmišljen od strane Jelene Somogyi uz  koji ćete poboljšati osnovnu snagu i rastezljivost, te svoju fizičku i mentalnu motoriku uz pokrete, glazbu, kulturu i umjetnost argentinskog tanga. 

Predstavlja unisex tehniku i  plesni izražaj pokreta argentinskog tanga kao plesa.

Temelji se na svijesti o ispravnom položaju tijela i izvođenju pokretu te njihovoj pravilnoj uporabi kao i mogućnostima (razvijanju svjesnosti o pokretu i njegovoj mogućnosti (stil, izražaj, tehnika) kako bi vam plesanje u paru bilo lakše i ispunjenije) uz razvoj mišićnih skupina.  S njime poboljšavamo ples i činimo ga izražajnijim uz fluidniju izvedbu elemenata  tanga te sprječavanje ozljeda zbog nepravilne uporabe tijela i neprotoka energije pokreta. 

Grupni plesni rekreacijski program inovacijski program by Jelena Somogyi

Zašto PokreTTAngo - Tango movement

Oduvijek vam se sviđao svijet argentinskog tanga? Želite posvetiti se razvijanju svjesnosti o pokretu i njegovoj mogućnosti (stil, izražaj, tehnika) kako bi vam plesanje u paru bilo lakše i ispunjenije? Ne želite plesati u paru? Vaša životni partner ili partnerica ne žele plesati? Ne snalazite s vođenjem ili slijeđenjem? Nemate plesnog stalnog partnera ili partnericu (što inače nije važno jer, argentinski tango ima veliko srce i moćan zagrljaj." - Jelena Somogyi)? Plešete ga već? Želite oplemeniti jednostavno svoj pokret i uživati?  
 
Ne pleše se u paru, osim za potrebe plesno – scenskog izražaja.  
Plešete ga već? Pravi način za razviti i doraditi vlastitu ravnotežu, savladati optimalnost pokreta, razraditi i doraditi izražaj svog pokreta ili stvoriti svoj pokret, razumjeti kretnje i glazbu te svašta nešto. Upoznaj sebe i argentinski tango.  


Ovo je pravi način plesanja toga krasnog plesa za Vas.  
 
Ready, go, start!!!  


Sjećate se Cell Block Tango, Chicago - All That Jazz, El Tango De Roxanne - Moulin Rouge? Postanite dio prvog ansambla argentinskog tanga.

Upoznati ćete plesne te glazbene izražaje argentinskog tanga - vals i vals criollo/peruano, milonge (candombe, lisa, traspie) te ostale. U ovom programu od svakog plesnog, scenskog i glazbenog izražaja njegov začin je spojen je s drugim začinom te je stvorena čarolija kojih je čarobni argentinski tango obiluje. U tangu koji predstavlja spoj različitih kultura i običaja, postoji niz malih tajna koje ćete otkrivati s nama.

Dokazano je kako tango kao glazba i ples sadrži u sebi 6 važnih značajki za poboljšanje kvalitete života i kako usporava proces starenja. Zdrastvena istraživanja pokazuju kako tango glazba i oponašanje tango pokreta, između ostalog ima poseban utjecaj na funkciju mozga i tijela zajedno. Ne zaboravimo argentinski tango je opušten, zabavan i društven te od tebe jedino želi tvoju prisutnost.  

 
Razmišljate li o bavljenju nekim oblikom rekreacije? Kad shvatite da je rekreacija potreba, a ne obveza, tada ćete se već naći u situaciji da trčite, hodate, planinarite, plešete i drugo. Prekrasan je osjećaj kada učinite nešto za svoje tijelo i duh. Količina serotonina je na višoj razini, a poletnost i osmijeh na vašim licima je učestaliji. 

Institut argentinskog tanga LiberTango by Jelena Somogyi

Upoznajte program kroz filmić.

Još jedan video zapis.

Kako to izgleda u špicama.

Oprema

Ovisno o cilju sata koristi se odjeća nami​jenjena za dvoransko ili na otvorenom vježbanje, od laganih i ​rastezljivih materijala. Obuća je ​od mekanih materijala (mogu i sokne, plesne tenisice) uz stopalo, od savitljivih materijala pa sve​ do plesnih cipela i po dogovoru baletnih​ špica​ koje se koriste ​u specijalnom dijelu programa.

 

Ciljevi

 
Poboljšanje i razvijanje socijalnih te kreativnih vještina. Osnivanje profesionalne/amaterske grupe prvog ansambla argentinskog tanga na našem području. Upoznavanje argentinskog tanga kao društvenog fenomena koji proizlazi iz osebujnog spoja glazbe, plesa i poezije. Poticanje jednakosti, tolerancije i razumijevanja te razvoj socijalnih i kreativnih vještina, znanja i kompetencija kao oruđa za razvoj osobnih i društvenih vrijednosti.
 

Prijave, upisi, informacije i korisničke članarine 

Prijave obavezne za nove korisnike kao što je obavezno i otkazivanje termina.  

Prijave, upisi i dodatne informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.+385 98 950 2738, te putem kontakt obrasca na internetskoj stranici.

1 x tjedno, moguća 4 dolaska u 4 tjedna 200 HRK, za  polaznike više naših programa 180 HRK.
2 x tjedno, moguća 8 dolaska u 4 tjedna 240 HRK, za polaznike više naših programa 200 HRK.
Jednodnevna korisnička članarina 70 HRK, za polaznike više naših programa 60 HRK.

Upis/članarina obnavlja se mjesečno ili možete uplatiti za tromjesječje uz 20% popusta.