PokreTTango - Tango movement

Vježbaj i pleši uz specijalni program Jelene Somogyi argentinskog tanga

  Pridruži nam se i postani dio prvog profesionalnog Hrvatskog ansambla argentinskog tanga te svijet cijeli zagrli i  proputuj svojim pokretima i mislima. 

GRUPNA PLESNA REKREACIJA ZA SVE UZRASTE S BAZOM ARGENTINSKOG TANGA ZA ONE ŽELJNE UPOZNAVANJE ARGENTINSKOG TANGA NA INOVATIVAN NAČIN KOJA SE NE PLEŠE U PARU.

Program je namijenjen svima koji žele brzo i kvalitetno svladati tajne argentinskog tanga bez plesnog partnera.

Institut argentinskog tanga LiberTango by Jelena Somogyi

Grupna plesna rekreacija za djevojke, cure, dame, žene i gospodu uz vježbanje te ples 

Novi termin plesne rekreacije PokreTTango počinje 17. svibnja 2019. Održavanje ponedjeljkom i petkom 18:00 - 19:30 u  Ante Kovačićeva 4 , Zagreb. Prijave obavezne. 

Jutranji termin

Ponedjeljak 08:00 – 09:30 sati. 

Petak 09:30 - 11:00 sati.

Mogućnost polaženja programa na mjesečnoj bazi, jedno dnevna korisnička članarina (drop in) ili nas pronađite na Ponudi dana.

Tango na špicama za one koji su ih već koristili te ih imaju održava se nakon redovitog termina po dogovoru.

Održavanje redovitih sati u Ante Kovačićeva 4 , Zagreb.

Prijave omogućuju čuvanje mjesta do određenog trenutka. Upis osigurava vaše mjesto i termin.

Besplatne plesne radionice inovativne by Jelena Somogyi maestra argentinskog tanga

PokreTTango je inovativni grupni plesni program osmišljen od strane Jelene Somogyi uz  koji ćete poboljšati osnovnu snagu i rastezljivost, te svoju fizičku i mentalnu motoriku uz pokrete, glazbu, kulturu i umjetnost argentinskog tanga. 

Inovativni plesni programa Jelene Somogyi unisex tehnike i  plesnog izražaja pokreta argentinskog tanga kao plesa.

Temelji se na svijesti o ispravnom položaju tijela i izvođenju pokretu te njihovoj pravilnoj uporabi kao i mogućnostima (razvijanju svjesnosti o pokretu i njegovoj mogućnosti (stil, izražaj, tehnika) kako bi vam plesanje u paru bilo lakše i ispunjenije) uz razvoj mišićnih skupina.  S njime poboljšavamo ples i činimo ga izražajnijim uz fluidniju izvedbu elemenata  tanga te sprječavanje ozljeda zbog nepravilne uporabe tijela i neprotoka energije pokreta. 

Grupni plesni rekreacijski program inovacijski program by Jelena Somogyi

Zašto PokreTTAngo - Tango movement

Oduvijek vam se sviđao svijet argentinskog tanga? Želite posvetiti se razvijanju svjesnosti o pokretu i njegovoj mogućnosti (stil, izražaj, tehnika) kako bi vam plesanje u paru bilo lakše i ispunjenije? Ne želite plesati u paru? Vaša životni partner ili partnerica ne žele plesati? Ne snalazite s vođenjem ili slijeđenjem? Nemate plesnog stalnog partnera ili partnericu (što inače nije važno jer, argentinski tango ima veliko srce i moćan zagrljaj." - Jelena Somogyi)? Plešete ga već? Želite oplemeniti jednostavno svoj pokret i uživati?  
 
Ne pleše se u paru, osim za potrebe plesno – scenskog izražaja.  
Plešete ga već? Pravi način za razviti i doraditi vlastitu ravnotežu, savladati optimalnost pokreta, razraditi i doraditi izražaj svog pokreta ili stvoriti svoj pokret, razumjeti kretnje i glazbu te svašta nešto. Upoznaj sebe i argentinski tango.  


Ovo je pravi način plesanja toga krasnog plesa za Vas.  
 
Ready, go, start!!!  


Sjećate se Cell Block Tango, Chicago - All That Jazz, El Tango De Roxanne - Moulin Rouge? Postanite dio prvog ansambla argentinskog tanga.

Upoznati ćete plesne te glazbene izražaje argentinskog tanga - vals i vals criollo/peruano, milonge (candombe, lisa, traspie) te ostale. U ovom programu od svakog plesnog, scenskog i glazbenog izražaja njegov začin je spojen je s drugim začinom te je stvorena čarolija kojih je čarobni argentinski tango obiluje. U tangu koji predstavlja spoj različitih kultura i običaja, postoji niz malih tajna koje ćete otkrivati s nama.

Dokazano je kako tango kao glazba i ples sadrži u sebi 6 važnih značajki za poboljšanje kvalitete života i kako usporava proces starenja. Zdrastvena istraživanja pokazuju kako tango glazba i oponašanje tango pokreta, između ostalog ima poseban utjecaj na funkciju mozga i tijela zajedno. Ne zaboravimo argentinski tango je opušten, zabavan i društven te od tebe jedino želi tvoju prisutnost.  

 
Razmišljate li o bavljenju nekim oblikom rekreacije? Kad shvatite da je rekreacija potreba, a ne obveza, tada ćete se već naći u situaciji da trčite, hodate, planinarite, plešete i drugo. Prekrasan je osjećaj kada učinite nešto za svoje tijelo i duh. Količina serotonina je na višoj razini, a poletnost i osmijeh na vašim licima je učestaliji. 
 Institut argentinskog tanga LiberTango by Jelena Somogyi

Upoznajte program kroz filmić.

Još jedan video zapis.

Kako to izgleda u špicama.

Oprema

Ovisno o cilju sata koristi se odjeća nami​jenjena za dvoransko ili na otvorenom vježbanje, od laganih i ​rastezljivih materijala. Obuća je ​od mekanih materijala (mogu i sokne, plesne tenisice) uz stopalo, od savitljivih materijala pa sve​ do plesnih cipela i po dogovoru baletnih​ špica​ koje se koriste ​u specijalnom dijelu programa.

 

Ciljevi

 
Ciljevi su višestruki. Jedan je poboljšanje i razvijanje socijalnih te kreativnih vještina. Drugi je osnivanje profesionalne/amaterske grupe prvog ansambla argentinskog tanga na našem području. Treći je upoznavanje argentinskog tanga kao društvenog fenomena koji proizlazi iz osebujnog spoja glazbe, plesa i poezije. Potiču jednakost, toleranciju i razumijevanje te socijalne i kreativne vještine, znanja i kompetencije kao oruđa za razvitak osobnih i društvenih vrijednosti.
 

Korisničke članarine i popusti za grupne upise

Upisi i uplate četvrtkom, petkom i subotom 20 – 21 sati,  te nedjeljom 18 – 20 sati u Ante Kovačića 4, Zagreb. Nazovite prije nego dođete na +385 98 950 2738 

1 x tjedno, moguća 4 dolaska u 4 tjedna 180 HRK, za  polaznike više naših programa 150 HRK - za odrasle.
2 x tjedno, moguća 8 dolaska u 4 tjedna 200 HRK, za polaznike više naših programa 180 HRK - za odrasle.
Jednodnevna korisnička članarina 50 HRK, za polaznike više naših programa 40 HRK.