PokreTTango - Tango movement

Vježbaj i pleši uz specijalni program Jelene Somogyi argentinskog tanga

  Pridruži nam se i postani dio prvog profesionalnog Hrvatskog ansambla argentinskog tanga te svijet cijeli zagrli i  proputuj svojim pokretima i mislima. 

GRUPNA PLESNA REKREACIJA ZA SVE UZRASTE S BAZOM ARGENTINSKOG TANGA ZA ONE ŽELJNE UPOZNAVANJE ARGENTINSKOG TANGA NA INOVATIVAN NAČIN KOJA SE NE PLEŠE U PARU.

Grupna plesna rekreacija za djevojke, cure, dame, žene i gospodu uz vježbanje te ples 

BesPlatni termin plesne rekreacije PokreTTango održat će se 19. travnja 2019, petak od 18:00 do 19:30 sati u  Ante Kovačićeva 4 , Zagreb. Prijave obavezne :) na:
- This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
- +385 98 950 2738
- putem kontakt obrazca na internetskim stranicama www.libertango.eu i www.tangocroatia.weebly.com

Ponedjeljak 20:00 – 21:30 sati termin u pripremi. Upisi i prijave otvoreni. 

Subota 17:30 - 19:00 sati aktivni termin za redovite upisnike i povremene korisnike programa uz jednodnevne korisničke članarine (dropin – prijava obavezna). 

Ponedjeljak 08:00 – 09:30 sati. 

Petak 09:30 - 11:00 sati.

Tango na špicama za one koji su ih već koristili te ih imaju održava se nakon redovitog termina po dogovoru.

Održavanje redovitih sati u Ante Kovačićeva 4 , Zagreb.

Prijave omogućuju čuvanje mjesta do određenog trenutka. Upis osigurava vaše mjesto i termin.

Besplatne plesne radionice inovativne by Jelena Somogyi maestra argentinskog tanga

PokreTTango je inovativni grupni plesni program osmišljen od strane Jelene Somogyi uz  koji ćete poboljšati osnovnu snagu i rastezljivost, te svoju fizičku i mentalnu motoriku uz pokrete, glazbu, kulturu i umjetnost argentinskog tanga. 

Inovativni plesni programa Jelene Somogyi unisex tehnike i  plesnog izražaja pokreta argentinskog tanga kao plesa.

Temelji se na svijesti o ispravnom položaju tijela i izvođenju pokretu te njihovoj pravilnoj uporabi kao i mogućnostima (razvijanju svjesnosti o pokretu i njegovoj mogućnosti (stil, izražaj, tehnika) kako bi vam plesanje u paru bilo lakše i ispunjenije) uz razvoj mišićnih skupina.  S njime poboljšavamo ples i činimo ga izražajnijim uz fluidniju izvedbu elemenata  tanga te sprječavanje ozljeda zbog nepravilne uporabe tijela i neprotoka energije pokreta. 

Grupni plesni rekreacijski program inovacijski program by Jelena Somogyi

Zašto PokreTTAngo - Tango movement

Oduvijek vam se sviđao svijet argentinskog tanga? Želite posvetiti se razvijanju svjesnosti o pokretu i njegovoj mogućnosti (stil, izražaj, tehnika) kako bi vam plesanje u paru bilo lakše i ispunjenije? Ne želite plesati u paru? Vaša životni partner ili partnerica ne žele plesati? Ne snalazite s vođenjem ili slijeđenjem? Nemate plesnog stalnog partnera ili partnericu (što inače nije važno jer, argentinski tango ima veliko srce i moćan zagrljaj." - Jelena Somogyi)? Plešete ga već? Želite oplemeniti jednostavno svoj pokret i uživati?  
 
Ne pleše se u paru, osim za potrebe plesno – scenskog izražaja.  
Plešete ga već? Pravi način za razviti i doraditi vlastitu ravnotežu, savladati optimalnost pokreta, razraditi i doraditi izražaj svog pokreta ili stvoriti svoj pokret, razumjeti kretnje i glazbu te svašta nešto. Upoznaj sebe i argentinski tango.  


Ovo je pravi način plesanja toga krasnog plesa za Vas.  
 
Ready, go, start!!!  


Sjećate se Cell Block Tango, Chicago - All That Jazz, El Tango De Roxanne - Moulin Rouge? Postanite dio prvog ansambla argentinskog tanga.

Upoznati ćete plesne te glazbene izražaje argentinskog tanga - vals i vals criollo/peruano, milonge (candombe, lisa, traspie) te ostale. U ovom programu od svakog plesnog, scenskog i glazbenog izražaja njegov začin je spojen je s drugim začinom te je stvorena čarolija kojih je čarobni argentinski tango obiluje. U tangu koji predstavlja spoj različitih kultura i običaja, postoji niz malih tajna koje ćete otkrivati s nama.

Dokazano je kako tango kao glazba i ples sadrži u sebi 6 važnih značajki za poboljšanje kvalitete života i kako usporava proces starenja. Zdrastvena istraživanja pokazuju kako tango glazba i oponašanje tango pokreta, između ostalog ima poseban utjecaj na funkciju mozga i tijela zajedno. Ne zaboravimo argentinski tango je opušten, zabavan i društven te od tebe jedino želi tvoju prisutnost.  

 
Razmišljate li o bavljenju nekim oblikom rekreacije? Kad shvatite da je rekreacija potreba, a ne obveza, tada ćete se već naći u situaciji da trčite, hodate, planinarite, plešete i drugo. Prekrasan je osjećaj kada učinite nešto za svoje tijelo i duh. Količina serotonina je na višoj razini, a poletnost i osmijeh na vašim licima je učestaliji. 
 

Upoznajte program kroz filmić.

Još jedan video zapis.

Kako to izgleda u špicama.

Oprema

Ovisno o cilju sata koristi se odjeća nami​jenjena za dvoransko ili na otvorenom vježbanje, od laganih i ​rastezljivih materijala. Obuća je ​od mekanih materijala (mogu i sokne, plesne tenisice) uz stopalo, od savitljivih materijala pa sve​ do plesnih cipela i po dogovoru baletnih​ špica​ koje se koriste ​u specijalnom dijelu programa.

 

Ciljevi

 
Ciljevi su višestruki. Jedan je poboljšanje i razvijanje socijalnih te kreativnih vještina. Drugi je osnivanje profesionalne/amaterske grupe prvog ansambla argentinskog tanga na našem području. Treći je upoznavanje argentinskog tanga kao društvenog fenomena koji proizlazi iz osebujnog spoja glazbe, plesa i poezije. Potiču jednakost, toleranciju i razumijevanje te socijalne i kreativne vještine, znanja i kompetencije kao oruđa za razvitak osobnih i društvenih vrijednosti.
 

Korisničke članarine i popusti za grupne upise

Upisi i uplate četvrtkom, petkom i subotom 20 – 21 sati,  te nedjeljom 18 – 20 sati u Ante Kovačića 4, Zagreb. Nazovite prije nego dođete na +385 98 950 2738 

1 x tjedno, moguća 4 dolaska u 4 tjedna 180 HRK, za  polaznike više naših programa 150 HRK - za odrasle.
2 x tjedno, moguća 8 dolaska u 4 tjedna 200 HRK, za polaznike više naših programa 180 HRK - za odrasle.
Jednodnevna korisnička članarina 50 HRK, za polaznike više naših programa 40 HRK.

Za grupni upis 4 osobe popust od 30% po korisničkoj članarini. Upis 6 osoba uz korisničku članarinu po osobi uz popust od 50%.