🇭🇷 Vježbanje i ples u centru Zagreba za sve uzraste uz program PokreTTango na bazi Tango Argentina i klasičan balet za odrasle

🇬🇧🇺🇸 Exercise and dancing in the centre of Zagreb for all ages programme PokreTTango  based on Tango Argentino and classic ballet  (text below)   

PokreTTango je inovativni program za vježbanje i ples tango argentino program osmišljen od strane Jelene Somogyi. Uz koji ćete poboljšati osnovnu snagu i rastezljivost, te svoju fizičku i mentalnu motoriku uz pokrete, glazbu, kulturu i umjetnost argentinskog tanga. Predstavlja unisex tehniku i plesni izražaj pokreta argentinskog tanga kao plesa. Uz Jelenu Somogyi i Institut argentinskog tanga Libertango🇭🇷 Vježbanje i ples uz PokreTTango poboljšava mnogo više od vašeg argentinskog tanga.... To je trenutak sreće za dušu i tijelo!  👑 Potrebna, potreban si samo TI. 🔮Putuj svojim pokretima i mislima postojećim svijetom te stvori svoj.  

Možete s svojim prijatelj icama/ma pohađati grupu baš za Vas. Najveća grupa za vježbanje i ples sastoji se od pet osoba. Najmanja od tri osobe. Upisujemo sve stupnjeve - početni, srednji i napredni. Napredak u svim segmentima zagarantiran za sve. Grupni i privatni termini (po dogovoru). Birati ili kombinirati možete dvoranu, na otvorenom ili online 🏆Pridružite nam se i postanite dio prvog profesionalnog Hrvatskog ansambla argentinskog tanga. 

Termini: 

 • NOVO Utorak i četvrtak 20:00 - 21:30. U pripremi. Otvoren za prijave i upise. Početak 14.veljače. Upisi do 10.veljače. POČETNI STUPANJ.
 • Ponedjeljak i petak 16:15-17:45. Aktivan. Otvoren za dodatne prijave i upise. NAPREDNI STUPANJ.
 • Ponedjeljak i petak 18:00 - 19:30. Aktivan. Otvoren za dodatne prijave i upise. SREDNJI STUPANJ.   
 • Jutarnji termini utorak i četvrtak 8:00 - 9:30. 🕔 Otvoren za prijave i upise. Početak u ožujku. PRIRODNI INTEZITET.                    
 • 🔥Srijeda 20:00-21:30 klasičan balet za odrasle. Početak u studenom. Otvoren za prijave i    
 • NOVO Subota - Damas tango Slobodnije i opuštenije kretanje. Razgovor uz čaj i kolače. Bivanje u trenutku i podrška. Otkrivanje tajni obuće i odjeće. Zablistaj u Ogledalu ogledala. Dvije lokacije u Zagrebu + online. Jedanput tjedno 2.5 sata. Subotom 18:30. Vježbe za tijelo, dušu i slobodu. Tango i plesnost. Čaj, svjesnost komunikacije, bivanje i 👠🥿👗.
 • Subotom 20:30-21:00 Upisi u plesni ansambl i program PokreTTango. Godine, visina, težina i iskustvo nisu bitni. Ples za sve generacije u Zagrebu.

PokreTTango na špicama program je otvoren za prijave.  

Mjesto održavanja grupnih i privatnih termina  su Ante Kovačićeva 4, Zagreb (grupni i privatni) i Trg Eugena Kvaternika, Zagreb (privatni) 

Prijave, upisi i korisničke članarine    

Prijave omogućuju čuvanje mjesta do određenog trenutka. Upis uz uplatu osigurava vaše mjesto i termin. Početi možete usred mjeseca. Prijave, upisi i dodatne informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., +385 98 950 2738, te putem kontakt obrasca na internetskoj stranici. Mogućnost polaženja programa uz mjesečnu i uz jedno dnevnu korisnička članarinu. Upis/članarina obnavlja se mjesečno. Možete uplatiti za tromjesečje uz 20% popusta.   

1 x tjedno, moguća 4 dolaska u 4 tjedna 200 HRK, za  polaznike više naših programa i nove 180 HRK, odnosi se na PokreTTango i balet. 
2 x tjedno, moguća 8 dolaska u 4 tjedna 240 HRK, za polaznike više naših programa i nove 200 HRK.  
Jednodnevna korisnička članarina 70 HRK, za polaznike više naših programa 60 HRK. 

Oprema za vježbanje i ples 

 • Odjeća namijenjena za dvoranu i na otvorenom od laganih i rastezljivih materijala  
 • Obuća treba prijanja uz stopalo biti savitljivih materijal (sokne, plesne tenisice, baletne papučice - plesne cipele po dogovoru i baletne špice (posebni program)) 
 • Elastična traka, otpor sami birate (slabi, srednji i jaki sami birate). Dužina otprilike 120 cm.  
 • Podloga za pod (ručnik za plažu, deka, karimat). 

Međunarodna šampionska sutkinja za umjetničke plesne discipline Jelena Somogyi - WADFViše o PokreTTangu  

PokreTTango je inovativni program za vježbanje i ples tango argentino program osmišljen od strane Jelene Somogyi (International championship adjudicator for artistic dance disciplines - WADF). Uz koji ćete poboljšati osnovnu snagu i rastezljivost, te svoju fizičku i mentalnu motoriku uz pokrete, glazbu, kulturu i umjetnost argentinskog tanga. Predstavlja unisex tehniku i  plesni izražaj pokreta argentinskog tanga kao plesa.  

Temelji se na svijesti o ispravnom položaju tijela i izvođenju pokretu te njihovoj pravilnoj uporabi kao i mogućnostima (stil, izražaj, tehnika) kako bi vam plesanje i svakodnevnica bili lakše i ispunjenije uz razvoj mišićnih skupina. Njime obogaćujemo ples i činimo ga izražajnijim uz fluidniju izvedbu elemenata tango argentina.  Sprječavanje ozljeda zbog nepravilnih kretnji i ne protočnosti energije trebalo bi biti važno bez obzira koliko se samo želimo zabavljati. 

Vježbanje i ples uz PokreTTango poboljšava mnogo više od vašeg argentinskog tanga.... To je trenutak sreće za dušu i tijelo! 👑 Potrebna, potreban si samo TI. 🔮Putuj svojim pokretima i mislima postojećim svijetom te stvori svoj. Zašto PokreTTAngo ili nekada Tango movement  

Oduvijek vam se sviđao svijet argentinskog tanga? Želite posvetiti se razvijanju svjesnosti o pokretu i njegovoj mogućnosti (stil, izražaj, tehnika) kako bi vam plesanje u paru bilo lakše i ispunjenije? Ne želite plesati u paru? Vaša životni partner ili partnerica ne žele plesati? Ne snalazite s vođenjem ili slijeđenjem? Nemate plesnog stalnog partnera ili partnericu (što inače nije važno jer, argentinski tango ima veliko srce i moćan zagrljaj." - Jelena Somogyi)? Plešete ga već? Želite oplemeniti jednostavno svoj pokret i uživati?   
 
Ne pleše se u paru, osim za potrebe plesno – scenskog izražaja. Plešete ga već? Pravi način za razviti i doraditi vlastitu ravnotežu, savladati optimalnost pokreta, razraditi i doraditi izražaj svog pokreta ili stvoriti svoj pokret, razumjeti kretnje i glazbu te svašta nešto. Upoznaj sebe i argentinski tango. Ovo je pravi način plesanja toga krasnog plesa za Vas.   
 
U Križevcima je održano plesno natjecanje pod nazivom „Križevci Dance Cup“ u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca. Natjecanje je započelo u 10:30, a traje sve do 21:00 sat.  Glavni organizator plesnog festivala je plesni centar „Ritam Križevci“. U organizacijskom timu su članovi Siniša Kraševac kao voditelj plesnog centra Ritam te istovremeno predsjednik udruge. Čitav tim se sastoji od 30 osoba koje su u organizacijskom timu. Ready, go, start!!!   
 
Sjećate se Cell Block Tango, Chicago - All That Jazz, El Tango De Roxanne - Moulin Rouge? Postanite dio prvog ansambla argentinskog tanga.  

Upoznati ćete plesne te glazbene izražaje argentinskog tanga - vals i vals criollo/peruano, milonge (candombe, lisa, traspie) te ostale. U ovom programu od svakog plesnog, scenskog i glazbenog izražaja njegov začin je spojen je s drugim začinom te je stvorena čarolija kojih je čarobni argentinski tango obiluje. U tangu koji predstavlja spoj različitih kultura i običaja, postoji niz malih tajna koje ćete otkrivati s nama.  

Dokazano je kako tango kao glazba i ples sadrži u sebi 6 važnih značajki za poboljšanje kvalitete života i kako usporava proces starenja. Zdravstvena istraživanja pokazuju kako tango glazba i oponašanje tango pokreta, između ostalog ima poseban utjecaj na funkciju mozga i tijela zajedno. Ne zaboravimo argentinski tango je opušten, zabavan i društven te od tebe jedino želi tvoju prisutnost.   

Razmišljate li o bavljenju nekim oblikom rekreacije? Kad shvatite da je rekreacija potreba, a ne obveza, tada ćete se već naći u situaciji da trčite, hodate, planinarite, plešete i drugo. Prekrasan je osjećaj kada učinite nešto za svoje tijelo i duh. Količina serotonina je na višoj razini, a poletnost i osmijeh na vašim licima je učestaliji.  

Poboljšanje i razvijanje socijalnih te kreativnih vještina.  Prvi ansambl argentinskog tanga na našem području. Upoznavanje argentinskog tanga kao društvenog fenomena koji proizlazi iz osebujnog spoja glazbe, plesa i poezije. Poticanje jednakosti, tolerancije i razumijevanja te razvoj socijalnih i kreativnih vještina, znanja i kompetencija kao oruđa za razvoj osobnih i društvenih vrijednosti. Poboljšanje i razvijanje socijalnih te kreativnih vještina.  

Prvi ansambl argentinskog tanga na našem području. Upoznavanje argentinskog tanga kao društvenog fenomena koji proizlazi iz osebujnog spoja glazbe, plesa i poezije. Poticanje jednakosti, tolerancije i razumijevanja te razvoj socijalnih i kreativnih vještina, znanja i kompetencija kao oruđa za razvoj osobnih i društvenih vrijednosti. 

Klasičan balet Razvija snagu, izdržljivost i fleksibilnost. Sati baleta su gdje ne mislite o nikome i ničemu drugome. Želiš poboljšati svoj ples? Klasični balet prepoznat je kao temelj svih stilova plesa i poznat je po gracioznom kretanju, dugim linijama tijela i složenoj tehnici.  Počinjemo 🎱.lipnja. Srijedom 18-19:30. U slučaju potrebe spremni smo i na jutarnji termin. Balet možeš kombinirati s PokreTTango, Tango Argentino programima, privatnim sativa i ... Kake to ono zovemo? Stvaranje intenzivnog (redovnog i složi svoj) tango argentino rasporeda. Klasičan balet
Razvija snagu, izdržljivost i fleksibilnost. Sati baleta su gdje ne mislite o nikome i ničemu drugome. Želiš poboljšati svoj ples? Klasični balet prepoznat je kao temelj svih stilova plesa i poznat je po gracioznom kretanju, dugim linijama tijela i složenoj tehnici.
 
Počinjemo u studenom. Srijeda 20:00-21:30. U slučaju potrebe spremni smo i na jutarnji termin.
Balet možeš kombinirati s PokreTTango, Tango Argentino programima, privatnim lekcijama i ... Kake to ono zovemo? Stvaranje intenzivnog (redovnog i složi svoj) tango argentino rasporeda.
 

Na YouTube uživo o argentinskom tangu emisije, ples i poezija uz ... Institut argentinskog tanga LibertangoYouTube channel - Tango argentino Libertango Jelena Somogyi
Novo* Brutalni novi tango iz Dobro jutro uz Jelenu i tango prizori - 1.PiazzollaFesta 11.3.2021.

Travel movement of tango argentino

PokreTTango - grupni rekreacijski plesni program tangoargentino4all

Tango Movement inovacijski program za vježbanje i ples

PokreTTango bar exercises on pointe shoes

Live stream PokreTTango - vježbajmo i plešimo zajedno za karantene

Tango taboo svijet tango argentina 

Dobro jutro uz Jelenu i tango

 

🇬🇧🇺🇸 Exercise and dancing tango argentine in the centre of Zagreb for all ages PokreTTango 

Practicing and dancing with The PokreTTango improves a lot more than your Argentinean tango. It's a moment of happiness for the soul and the body! 👑 All it takes is you. 🔮Travel with your movements and thoughts to the existing world and create your own.  You can attend a group just for you and your friends. The largest group for exercise and dancing consists five people, the smallest three people. We type all levels - beginner, intermediate and advanced. Progress in all segments guaranteed for all. Group and private hours (by appointment).  You can choose or combine the hall, outdoors or online. We're enrolling all levels - initial, intermediate and advanced. Progress in all segments guaranteed for all. Group and private terms (by appointment). You can choose or combine indoor, outdoors or online. 🏆Join us and become part of the first professional Croatian ensemble of Argentine tango. Exercise and dancing with The PokreTTango improves a lot more than your Argentinean tango. It's a moment of happiness for the soul and the body! 👑 All it takes is you. 🔮Travel with your movements and thoughts to the existing world and create your own.  ☀️ For all ages who wants to know Argentinian tango to discover his secrets and create dance stories. 

We're enrolling all levels - initial, intermediate and advanced. Progress in all segments guaranteed for all. Group and private terms (by appointment). You can choose or combine indoor, outdoors or online. 🏆Join us and become part of the first professional Croatian ensemble of Argentine tango.   

Regular classes

 • Monday and Friday 16:15-17:45. Active. Open for additional applications and enrolments. ADVANCED LEVEL.   
 • Monday and Friday 18:00-19:30. Active. Open for applications and enrolments. MIDDLE LEVEL.                       
 • Morning, Tuesday and Thursday 8:00 - 9:30. 🕔 Starts in March. Open for additional applications and enrolments. NATURAL INTENSITY. 
 • Tuesday and Thursday 20:00 - 21:30.  Open for applications till February 10th. Starts February 14th. BEGINNER LEVEL.
 • Wednesday 18:00-19:30, 17 August 2022 Workshop unisex techniques and dance Tango Argentino.  Open for applications. MIDDLE LEVEL.   
 • 🔥Saturday 6 p.m.-7:30 p.m. classic adult ballet. Starting in September. Open for applications.
 • Saturday 10:00-11:30 (sometimes in evening) Optimality of dissociation and expressiveness with Criollo vals. Open for additional applications and enrolments.
 • NEW Saturday 
  Damass tango 
  Freer and more relaxed movement. Talking over tea and cakes. Being in the moment and being supportive. Discovering the secrets of shoes and clothing. Shine in the Mirror of mirrors. Two locations in Zagreb+ online. Once a week 2.5 hours. Saturday 18:30.
  Exercises for body, soul and freedom.
  Tango and danceability.
  Tea, awareness of communication, being and lace with your feet. 👠🥿👗. Mandatory heeled dancing shoes. It's more than a dance. 
   

Venue for group and private classes  

Ante Kovačićeva 4 , Zagreb (group and private)  

Square Eugen Kvaternik, Zagreb (private)   

Registrations, entries and user membership fees     

Applications allow you to keep the place until a certain point. Payment entry ensures your place and appointment. You can start in the middle of the month.  

Applications, registrations and additional information: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., +385 98 950 2738, and via the contact form on the website.   

The possibility of 100% of the program with monthly and one daily user membership fee. Membership fee is renewed monthly. You can deposit for the quarter at a 20% discount. 

 • 1 x per week, possible 4 arrivals in 4 weeks 200 HRK, for participants more of our programs 180 HRK. Refers to PokreTTango and ballet. 
 • 2 x per week, possible 8 arrivals in 4 weeks 240 HRK, for participants of more of our programs 200 HRK.   
 • One-day user membership fee 70 HRK, for participants of several of our programs 60 HRK.  

Exercise and dancing equipment  

 • Indoor and outdoor clothing made of lightweight and stretchy materials   
 • Footwear should adhere to the foot to be flexible (socks, dance sneakers, ballet slippers - dance shoes and ballet pointes in special program) 
 • Elastic band, resistance you choose (weak, medium and strong choose). Length approximately 120 cm.   
 • Floor pad (beach towel, blanket, karimat....).   

More about PokreTTango exercise and dancing programme based on Tango Argentino  

PokreTTango is an innovative program for exercising and dancing based on Tango Argentino designed by Jelena Somogyi (International championship adjudicator for artistic dance disciplines - WADF). With which you will improve basic strength and stretchiness, and your physical and mental motor skills with movements, music, culture and art of Argentine tango. It represents the unisex technique and dance expression of the Argentine tango movement as dance.     

It is based on awareness of the position of the body and performance of movement and their proper use as well as possibilities (style, expression, technique) to make dancing and everyday life easier and more fulfilling with the development of muscle groups. It enriches dance and makes it more expressive with a more fluid performance of Tango Argentino elements. Preventing injuries due to irregular movements and not the flow of energy should be important no matter how much fun we want to have.   

Why PokreTTAngo or the once Tango movement?   

You always liked the world of Argentine tango? Want to dedicate yourself to developing awareness of movement and its ability (style, expression, technique) to make dancing in pairs easier and more fulfilling for you? You don't want to dance in pairs? Your life partner or partner won't dance? You don't get leading and following? You don't have a dance permanent partner or partner (which doesn't really matter because, argentine tango has a big heart and a powerful hug." – J.S.)? You've been dancing it already? Want to ennoble your movement and enjoy yourself? 

PokreTTango is NOT danced in pairs, except for the needs of dance and stage expression. You've been dancing it already? The right way to develop your own balance, overcome the optimality of movement, elaborate and re-create the expression of your movement or create your own, understand movements and music and.... Meet yourself and the Argentine tango.  

…. then this is the right way to dance that beautiful Tango Argentino....  

Ready, go, start!!!    

Remember Cell Block Tango, Chicago - All That Jazz, El Tango De Roxanne - Moulin Rouge? Become part of the first ensemble of argentine tango in Croatia.   

You will get to know the dance and musical expressions of argentine tango - vals and vals criollo/peruano, milonge (candombe, lisa, traspie) and.... In this program, from every dance, stage and musical expression, spices are combined and a magic has been created. Tango Argentino is full of spells and ready for new ones. He embraced cultures and customs from whole world. There are a number of little secrets you will discover with us.  

Tango as music and dance has been proven to contain 6 important features for improving quality of life and slowing down the aging process. Health research shows that tango music and imitation of tango movements, among other things, has a special impact on brain and body function together. Let's not forget the Argentine tango is relaxed, fun and sociable and only wants your presence. 

Are you thinking of doing some form of recreation? When you realize that recreation is a necessity, not an obligation, then you will already find yourself running, walking, hiking, dancing and more. It's a wonderful feeling when you do something for your body and spirit. The amount of Serotonin will be higher, and smile on your face more frequent.

Improving and developing social and creative skills. Establishment of a professional/amateur group of the first ensemble of Argentine tango in our area. Introduction to Argentine tang as a social phenomenon stemming from a peculiar combination of music, dance and poetry. Fostering equality, tolerance and understanding and developing social and creative skills, knowledge and competences as tools for the development of personal and social values. 

Classic ballet It develops strength, endurance and flexibility. Ballet hours are where you don't think about anyone or anything else. You want to improve your dance? Classical ballet is recognized as the basis of all styles of dance and is known for its graceful movement, long body lines and complex technique.  We 🎱 begin.june. Wednesdays 6-7:30 p.m. If necessary, we are also ready for the morning session. You can combine ballet with PokreTTango, Tango Argentino programs, private sativa and ... How much do we call it? Creating an intense (regular and folding your) tango argentino schedule.Classic ballet
It develops strength, endurance and flexibility. Ballet hours are where you don't think about anyone or anything else. You want to improve your dance? Classical ballet is recognized as the basis of all styles of dance and is known for its graceful movement, long body lines and complex technique.

We 🎱 begin.june. Wednesdays 6-7:30 p.m. If necessary, we are also ready for the morning session.
You can combine ballet with PokreTTango, Tango Argentino programs, private sativa and ... How much do we call it? Creating an intense (regular and folding your) tango argentino schedule.

On YouTube live about argentine tango with dance, galzba and poetry with ... Libertango Institute of Argentine TangoYouTube channel - Tango argentino Libertango Jelena Somogyi
Tango and divided personality

Travel movement of tango argentino

PokreTTango - group recreational dance program tangoargentino4all

Tango Movement innovation program for exercise and dance

PokreTTango bar exercises on pointe shoes

Live stream PokreTTango - let's practice and dance together during quarantines

Tango taboo world of tango argentina 

0
0
0
s2smodern